Vertaal uw Onderzoek naar een andere taal

Examinare Survey Tool biedt u de mogelijkheid om verschillende talenversies van hetzelfde onderzoek te maken. Om deze vertaling te starten klikt u op de knop "Vertalen" in het linker menu.

Er zijn twee mogelijkheden om deze taak uit te voeren. Kies de beste optie voor u.

Maak een andere taal versie binnen hetzelfde onderzoek

Als u uw deelnemers de mogelijkheid wilt geven een andere taal te kiezen om uw onderzoek in te maken, selecteer dan deze optie. Uw deelnemers zullen nu een menu zien met mogelijke talen die ze kunnen kiezen.

Om een andere taal versie te maken, moet u eerst kiezen voor een doeltaal om naar te vertalen:

Voer de vertalingen van vragen en antwoorden in de daarvoor bestemde velden. Onder iedere vraag ziet u de knop "Opslaan".

Klik op elke keer "Opslaan" als u een vraag compleet heeft vertaalt.

Nadat u op "Opslaan" heeft gedrukt onder de vraag, wordt deze groen, dit betekent dat de vertaling is opgeslagen in het Examinare Systeem.

Als u een bepaalde vertaling wilt verwijderen, kunt u gewoon op "Verwijderen" klikken rechts bovenin de pagina. Onthoud wel dat deze actie onomkeerbaar is.

Vertaal elke vraag en druk daarbij elke keer op "Opslaan" om een nieuwe vertaalde versie van uw onderzoek te maken.

Vergeet niet, als u aanpassingen maakt in de originele vraag, dat u deze veranderingen ook moet doorvoeren in de vertaalde versie; anders werkt de vertaling niet meer naar behoren.

Creëer een aparte vertaalde versie van uw onderzoeksbestand.

Als u geen taalschakelaar wil toevoegen aan uw onderzoek, maar liever zelf een aparte vertaalde versie maakt, kies dan voor de Vertaal Methode.

Hier selecteert u de taal waarnaar het Onderzoek vertaalt gaat worden en vult u de bijbehorende vertalingen in. Onderaan de pagina vindt u de knop "Opslaan naar vertaald bestand". Het creëert nu een ".examinare" bestand, wat kan worden geïmporteerd naar de Onderzoeken afdeling in het Examinare systeem en vervolgens op de gebruikelijke manier kan worden aangepast.

Als de vorige opgeslagen ".examinare" versie moet vertalen naar een andere taal, ga dan naar de importeer afdeling van on Vertaal Methode via https://manual.examinare.com/tools/translate/ .
Upload uw ".examinare" bestand, zodat u zoals zonet beschreven kunt werken aan het bestand.